Zoeken naar op het werk

op het werk
Sterker op het Werk Zorg van de Zaak Netwerk.
zet in op inzetbaarheid. Sterker op het Werk. Wat er ook gebeurt. er is altijd licht aan het einde. Je wordt aangenomen met een doel. Je stelt jezelf doelen. Maar soms lukt dat niet zoals je zou willen. Dat voelt misschien alsof je faalt. Hoe buig je dat gevoel om? Hoe gun je jezelf de ruimte? En de tijd om te groeien ook als je al ervaren bent? Zorg van de Zaak heeft een programma Mentale Veerkracht Werkstresspreventie waar leidinggevenden en werknemers leren om werkdruk effectief in te zetten.
Wij helpen u met de taal en werk! Taal op het werk.
wij zijn een onderdeel van Volga-Volga B.V. Graag willen wij ons aan u voorstellen. Eigenlijk vertelt onze naam al precies wie we zijn en wat. we doen bij Taal op het Werk staat zowel de taal als het werken centraal. De noodzaak om goed Nederlands te kunnen praten lezen en schrijven wordt steeds duidelijker. Ook werkgevers geven steeds openlijker blijk van hun voorkeur voor werknemers die de voertaal. van dit land goed kunnen spreken. De kans op slagen voor nieuwkomers in Nederland is veel. groter wanneer zij bereid zijn om Nederlandse taal te gaan studeren. Op een snelle wijze kan men. vervolgens wortel schieten in de samenleving. Niet alleen op het werk zeker ook bij het aangaan.
Alcoholinfo.nl Alcoholbeleid op het werk.
Bel mail of chat. Alcoholbeleid op het werk. Alcoholbeleid op het werk. Wat zegt de wet? Alcoholgebruik op het werk is niet bij de wet verboden. Een bedrijf kan wel voorschriften vaststellen over het gebruik van alcohol onder werktijd en vóór aanvang van het werk voor zover dat invloed kan hebben op de arbeidsprestatie. Ook werknemers met een alcoholprobleem dat hun functioneren structureel negatief beïnvloedt riskeren ontslag op staande voet. De werknemer blijft primair verantwoordelijk voor zijn alcoholconsumptie. Op korte termijn kan een alcoholbeleid zorgen voor verbetering van de veiligheid en kwaliteit van het werk en verhoging van de productiviteit.
Regels gelijke behandeling op het werk Gelijke behandeling op het werk Rijksoverheid.nl.
Gelijke behandeling op het werk. Deze hoofdrubriek bevat 5 rubrieken. Regels gelijke behandeling op het werk. Bij een sollicitatie en op het werk mag geen sprake zijn van ongelijke behandeling. Dit betekent dat werkgevers geen onderscheid mogen maken op de zogenoemde discriminatiegronden. In sommige gevallen mogen zij hierop een uitzondering maken. Volgens artikel 1 van de Grondwet is het verboden om te discrimineren. Daarnaast zijn er diverse wetten voor gelijke behandeling. Deze zorgen ervoor dat mensen niet worden achtergesteld op basis van irrelevante kenmerken. Er zijn een aantal discriminatiegronden in de wet vastgelegd waaronder ras seksuele voorkeur godsdienst en leeftijd.
Op het werk Alles is gezondheid.
Zoek binnen Alles is gezondheid. is het onderdeel van het Nationaal Programma Preventie waarin partijen afspraken maken om gezamenlijk acties te ondernemen die een beweging op gang brengen. Een beweging die leidt tot een gezonder en vitaler Nederland. Met een goede gezondheid kun je goed werken tot op hoge leeftijd.
WIL Waar staan we voor.
WIL richt zich op alle activiteiten waar een bedrijf mensen echt wil bereiken. Communicatie bijeenkomsten workshops en de WIL kit. Met een positieve insteek.
Leo op het werk! Home.
Klik hier voor een sfeerimpressie! LEO IS VOLLEDIG MVO. Leo vindt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen erg belangrijk. Lees hier hoe we dat in de praktijk brengen. Maak kennis met de teamleden van Leo op het werk! GEZOND LEKKER EN DUURZAAM. Wij leggen u graag in een persoonlijk gesprek uit waarom Leo uw ideale bedrijfscateraar is. Neem direct contact op via info@leoophetwerk.nl of bel naar 023-8100105 / 06-51560500 voor meer informatie over onze lunchaanpak. VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA. Kijkje in Leos keuken. Leo iets voor u?

Contacteer ons