Meer resultaten voor ongewenst gedrag op de werkvloer

ongewenst gedrag op de werkvloer
Ongewenst gedrag op de werkvloer ManagementSite.
ICT en Business Leiderschap en Bestuur Ondernemerschap Organisatiecultuur Persoonlijke Effectiviteit Publiek Management Veranderen Innoveren Zingeving vs Verloedering Naar overzicht. Alles in Cover stories Columns Actueel Cases Instrumenten Interviews Boeken. Actueel Ongewenst gedrag op de werkvloer. 4 mrt 07 5 Reacties Leestijd 1 minuten. Ongewenst gedrag op de werkvloer. Uw personeel heeft toch wel iets productievers te doen dan pesten roddelen liegen of stelen van de baas? In de meeste gevallen kunt u dit vervelende gedrag in de kiem smoren als u er op tijd bij bent. Voorkom dat het uit de hand loopt. Als gevolg van pesterijen melden zich jaarlijks tienduizenden Nederlanders ziek met klachten als hoge bloeddruk hartkloppingen angstaanvallen verminderd zelfvertrouwen en depressiviteit.
Ongewenst gedrag op werkvloer door slechte nachtrust HR Praktijk.
Ongewenst gedrag op werkvloer door slechte nachtrust. Een slechte of korte nachtrust kan van invloed zijn op ongewenst gedrag op de werkvloer zoals extra lange pauzes te vroeg naar huis gaan of het uitvallen tegen collegas. Uit onderzoek van Laura Giurge van Erasmus University blijkt dat mensen al dergelijk gedrag kunnen vertonen na één nacht slecht slapen. Vooral mensen met een lage morele identiteit gaan dan sneller de fout in. Volgens Giurge toont het onderzoek aan dat de neiging tot het vertonen van ongewenst gedrag geen vaststaande karaktertrek is maar dat het van dag tot dag kan wisselen.
Ongewenst gedrag op de werkvloer De Zaak.
24 oktober 2011 in Personeel. Zo pak je dat aan. Je personeel heeft toch wel iets productievers te doen dan pesten roddelen liegen of stelen van de baas? In de meeste gevallen kun je dit vervelende gedrag in de kiem smoren als je er op tijd bij bent. Voorkom dat het uit de hand loopt. Verpesten van de werkvloer.
Risicogebied-ongewenst-gedrag-tussen-collegas-wat-kun-je-doen.
Op deze pagina staat hoe je als werknemer ongewenst collegiaal gedrag kunt aanpakken. De informatie is met name te gebruiken door werknemers. Onder ongewenst gedrag wordt verstaan seksuele intimidatie agressie/geweld pesten discriminatie en stalking. Uitgangspunt hierbij is dat het gevoel van het slachtoffer bepalend is en niet de intentie van de dader. Instellingen vinden het van belang dat medewerkers met plezier naar het werk gaan. Een prettig werkklimaat en goede collegiale omgangsvormen zijn hier onlosmakelijk mee verbonden. Om voorwaarden te scheppen voor een goed werkklimaat is de werkgever verplicht een beleid te ontwikkelen over ongewenste omgangsvormen en maatregelen te treffen tegen dergelijk gedrag. Dit beleid is er ook binnen jouw instelling.
Werkgevers en werknemers in actie tegen ongewenst gedrag op het werk.
Terug naar de vorige pagina. Werkgevers en werknemers in actie tegen ongewenst gedrag op het werk. Ongewenst gedrag op de werkvloer het komt vaker voor dan je denkt. Meer dan 12 miljoen mensen hebben er jaarlijks mee te maken op het werk. Dat betekent dat 1 op de 6 werknemers wordt gepest gediscrimineerd of geïntimideerd. Het risico op een burn-out of langdurige uitval neemt daardoor toe. Wat voor de een wel meevalt kan voor de ander namelijk de druppel zijn. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid trapte 6 juni de campagne ongewenst gedrag af.

Contacteer ons